Naturen

Att leva med naturen är som att börja lära sig ett nytt språk. Det hackar i början och man känner sig värdelös och trög. Naturen har svar på så många saker som vi människor har programmerats att inte se, höra. Ta bara läkekonsten. Vi lever i en organisk kropp men de enda läkemedel som är godkända idag är syntetiska. Hur funkar det?

Av egen erfarenhet och många lästa böcker så vet jag att det finns idag INGET läkemedel som botar. Alla läkemedel är gjorda att dölja symtom och minska lidande. Det är ju bra, bara man sedan försöker hitta orsaken till sjukdomen så att den kan åtgärdas. Det vi gömmer undan kommer att komma tillbaka i större omfång nästa gång. Inget går att sopa under mattan i hopp om att det ska försvinna.

I år, där jag bor har det varit 2 växter som har utmärkt sig. Det blommar som aldrig förr. Rödklöver och maskros. Hmm, vad vill naturen visa? Jag googlade rödklöver och det här var vad jag fick fram:

Rödklöver bidrar till att upprätthålla lugn och ro under klimakteriet och hjälper kvinnor att hantera värmevallning, svettning, rastlöshet och irritabilitet.

Förr i tiden när det var svältår malde man ned rödklöver till mjöl. Rödklövern har ett rikt innehåll av vitaminer, proteiner och mineraler.Rödklövern är allmänt stärkande för kroppen och motverkar infektioner och ledvärk. Den verkar även renande på våran lymfvätska och nervsystem, den stärker skelettet då den är rik på kalcium. Rödklövern stödjer leverns reningsarbete och det är något vi alla har behov av. Våra levrar jobbar hårt för att rena våra kroppar ifrån ”all skit” vi får i oss via födan, vatten, luft vi andas samt all syntetisk medicin vi stoppar i oss för att fortsätta producera.

Plocka den och gör ett gott te färsk eller torkad. Aktiva växtämnen i rödklövern är, protein, kalcium, fosfor, B- och C- vitaminer och fytohormoner. Inte undra på att våra hästar, kor och bin älskar denna blomma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: