Helhetshälsa

Jag har ett brinnande intresseför hälsa och insikten av att vi är med våra kroppar kapabla till mer än vi någonsin trott. För att nå hälsabehöver vi sluta dela upp kroppen och själen/känslolivet i olika delar. Allt hör ihop. I studier har man även kommit fram till att alla våra organ pratar med varandra. Tänker grotta ned mig i olika sätt att se på hälsa ifrån olika håll och källor. Det kommer mer att vara inriktat på holistisk hälsa men jag dömmer inte ut den medicinska vetenskapen för det.

Varje dag luras människor att sätta i sig gifter, irriterande substanser och annat som försämrar hälsan. De har inget att säga till om detta, för de vet inte om att detta sker.

Detta berövar dem deras valmöjligheter, frihet, beslutanderätt och kontroll. Visst kan mans äga att det ”bara är små mängder” eller ”det som inte dödar det härdar” eller ”lite skit rensar magen”. Man kan även gömma sig bakom att alla andra äter ju det.

Om du är fullt frisk och inte lider av några som helst sorts krämpor. Om du är ung och känner dig odödlig. Då är det kanske inte så illa att giftiga ingredienser tar sig in i din kropp utan din vetskap. Om du däremot bryr dig det minsta om din hälsa, om du är känslig för något, har små krämpor, har någon sorts sjukdom eller bara är mån om att förebygga framtida problem. Då är det helt avgörande att du undviker så många utlösande eller bidragande faktorer som du bara kan. Kroppen behöver allt stöd den kan få för att ställa tillrätta obalanser och upprätthålla bästa tänkbara hälsa. Anthony Williams, Medial läkning, 2015

Det spelar egentligen ingen roll varifrån vi tar våran information bara vi inte målinriktar oss på bara en källa. Hittar du något som verkar rimligt och intressant, titta bredare, sök hos olika källor. Då har du större chans att finna det som verkar mest gångbart för dig. Det finns ett ordspråk som säger att många vägar leder till Rom. Sanning är inte bara en sanning. Det är bara olika synvinklar på ett problem. Idag har vi ett stort problem och det är den fysiska hälsan, den psykiska/själsliga hälsan och miljö hälsan. Ingen annan än du själv kan skapa förändring i ditt liv men det kräver arbete och uthållighet. Det är du värd!

Att göra förbättringar i ditt liv behöver inte vara stora förändringar för att känna eller se resultat. Små steg i taget är oftast den bästa vägen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: