Tungmetaller

Aluminium, kvicksilver, koppar, bly, nickel och kadmium

De flesta av oss bär på gifter som varit med oss genom hela livet och kapslats in djupt inom oss. Det är dessa gamla gifter som är farligast. Giftiga tungmetaller kan oxidera med tiden och döda de omgivande cellerna. Gifterna vi utsätts för förgiftar kroppen direkt genom att de skadar hjärnan, levern, centrala nervsystemet och försvagar immunsystemet. De drar till sig och utgör näring till cancer, virus, bakterier och andra invaderande organismer. I dag är det omöjligt att hålla sig undan allt som skadar oss men man vinner mycket på att hålla sig undan för så mycket som möjligt. Det finns även sätt att rensa ur kroppen på gifter som redan finns där. På så sätt förebygger man sjukdom och underlättar arbetet för immunförsvaret

Aluminium: Detta är något vi kommer i kontakt med dagligen. Det finns i burkar, folielådor, köksredskap, make-uo, solkräm, olika sorters bekämpnings medel och i luften vi andas. Har själv även hittat aluminium i olika tandkrämstyper.

Kvicksilver: Finns i batterier, amalgamfyllningar, fisk och även i tillskott gjord på fiskolja, i våra vatten.

Koppar: Denna metall används ofta i rör och hamnar då i våra dricksvatten. Det är ett vanligt inslag i olika bekämpningsmedel samt en del använder köksredskap av koppar.

Bly: Blystift i skolpennor, i rör, målarfärg, gamla hus är ofta tätade med bly. Bly tar sig ned i jorden och sedan över i grösaker som odlas där,

Nickel: Beståndsdel i olika sorters bekämpningsmedel

Kadmium: Finns i luften vi andas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: