Sensualism/Lust

Om jag googlar på synonymer på ordet sensuell får jag fram detta; sinnlig, vällustig, erotisk, sexuell, sexig, könslig, njutningsfull, sensorisk. Om jag sedan googlar på sensuell litteratur av svenska författare får jag fram ”erotisk litteratur”.

Kommer inte ordet ifrån det engelska ordet sense som betyder känsla? Då borde ju att vara sensuell betyda vara i en känsla.

Jag anser att vår värld befinner sig i en grav sexuell störning. Nästan allt idag har en relation till sex. Reklamer är sexuella, alla tidningar har artiklar/annonser om hur du ska förbättra ditt sexliv eller få mer orgasmer, nästan ingen film har inte den obligatoriska sexscenen som är mycket ingående i vinklar och handling, sexiga kläder går ner i åldrarna, dating sajter för otrogna och de som bara vill ha sex blir fler och fler och om om du som tonåring har en sen sexuell debut så är det något fel på dig. Tittar du på synonymerna på sensuell så ser du att de flesta är sexuellt inriktade.

Jag skulle här vilja plocka bort sexet ur det sensuella. Fokusera på en känsla av välbefinnande och vällust. Inte lust som i sexuell lust! Lust att leva. Vad är att leva för dig? Är det att hela tiden sträva efter godtycke och bekräftelse ifrån andra. Är det att vara ekonomiskt oberoende och kunna resa och köpa vad du vill?

För mig är lust allt som ger mig en känsla av välbehag. En vind som smeker min hud, vatten åh vad jag älskar vatten och att vara i vatten. När jag vänder upp ansiktet mot solen och värmen når min kropp, när jag hör en sång som bara går rakt in i kroppen och skapar ett lyckorus. God mat, ett gott vin, tända ljus, att höra den jag älskar andas rofyllt när han sover och jag vet att nu har han det bra. När mina barn var små älskade jag att se på dem när dom sov. Då var dom skyddade ifrån omvärlden, varma och avslappnade. Det gav mig en känsla av välmående som kändes i hela kroppen. Att skratta, att sätta mig ned i mitt hem när jag storstädat och bara känna ”vad lyckligt lottad jag är som har så här fint”.

Ibland när jag har saker som är obearbetade i mig, jag brukar benämna det som skav. Då finns det alltid en liten känsla av att inte fullt ut kunna njuta av dessa saker. Då vet jag att jag behöver gå in i mig själv och känna efter vad det är som skaver. Det kan du göra t.ex genom andningsteknik, yoga, prommenader eller bara vara någonstans där du inte blir störd. Det är inte alltid lätt att komma åt skav. Ofta har vi ett omedvetet motstånd som hindrar oss att se. Som ett mentalt virusskydd. Hjärnan vill som virusprogrammen i din dator skydda dig mot skadliga program. Prgrammerade är vi alla, mer eller mindre. Obehag har vi alla upplevt mer eller mindre. En sak jag har kommit på som för mig bryter ned mitt ”virusskydd” är fysisk ansträngning. Antingen träna hårt eller bara gå ut och försöka göra något när det tokblåser, tokregnar eller toksnöar. Du är tvungen att kapitulera efter ett tag och i den utmattningen finns en lucka att ta reda på vad som är mitt skav.

Varför skriver jag om detta när det handlar om lust? Jo, för att känna lust att vara i sin egen kropp och sitt eget liv ska inte vara omständigt. Det ska inte kräva en massa förberedelse eller förändring. Titta på en katt som ligger i solen och sträcker ut sig eller tvättar sig. Den befinner sig i ett fullkomligt lust tillstånd. Där ska vi vara! Allt vi gör ska ha möjligheter att införa lust handlingar. Glädje, kärlek och samhörighet med livet. Det är lust för mig. Det är mina stunder av sensuella upplevelser. Upplevelser av välbehag som jag kan känna i kroppen inte bara i tanken. Om glädjen bara finns i tanken är den inte fullständig. Om du är för mycket i tanken när du är intim med din partner är eran kärleksakt inte fullständig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: