Att läka livet

Om vi lyssnar till våra intelligenta celler och skapar en inre miljö som vårdar livet, kan självläkning bli allt vanligare. Vi måste först vara villig att faktiskt uppmärksamma kroppen och känslorna och inte leva uteslutande i huvudet och tankarna. Ur Läka livet, Jeanne Segal, 2013

Citatet i början borde vara det vi tänker, varje gång vi ser oss själva i spegeln. Att uppskatta sin egen kropp och den personlighet som lever i kroppen. Jag tror att förakt och nedlåtande känslor om andra grundar sig i hur vi faktiskt ser oss själva. Det finns ett svenskt ordspråk som säger: Du kan inte älska någon annan för än du älskar dig själv. Befängt tycker jag. Ska det inte vara, du kan inte låta någon annan älska dig för än du älskar dig själv? Att älska någon annan är mycket lättare än att älska sig själv men för att riktigt kunna lita på att någon annan älskar dig måste du känna dig värdig att bli älskad.

När man börjar lyssna på sin egen kropps signaler om ohälsa, psykisk som fysisk och börjar förändra och förbättra, har man tagit ett stort steg till att börja älska sig själv. Jag hörde om en studie där man hade kommit fram till att kroppens alla celler talar med varandra. Tänk bara på alla kompensations mekanismer som kroppen har när ett organ blir sjukt. Din kropp vill leva! Hade vi varit lika noga med våra kroppar och känsloliv som vi är med t.ex våra bilar. Nogranna besiktningar, rätt bensin osv. Då hade nog inte sjukhusen varit så hårt belastade. Vi hade sluppit många kroniska och akuta sjukdomar.

Att leva ska inte vara en kamp med måsten och ska. Att leva ska vara att uppleva. Uppleva glädje, kärlek och sorg. Mindre av ilska, frustration och apati. Många av våra negativa upplevelser kommer faktiskt av att våra kroppar och sinnen är för hårt belastade. Kroppen kämpar mot gifter, tungmetaller och konstgjorda ämnen. Själen är belastad med sress och oro. När man hela tiden lever i sitt förflutna på minnen eller oroar sig för framtiden, finns inte plats för här och nu.

Oktober kommer att vara en rörig värld med många tvära kast. Var bara dig själv och känn i dig själv vad som är rätt eller fel för dig. Låt ingen diktera din sanning. Bara du vet hur det är att vara du.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: