Var rädd om varandra

Just nu är det väldigt viktigt att vi faktiskt håller ihop och är varsamma med varandra. Den tid som kommer nu framöver kommer att bli tuffare och svårare att hantera än dom senaste åren. Jag tror att om man bara ställer in sig på att inget förvånar mig längre och tar allt när det kommer så kommer det att vara lättare att hantera. Våran värld är inte den vi alltid trott den varit. Saker och ting har skett bakom stängda dörrar och människor vi trott haft våran rygg, har inte det.

Kom ihåg att du är mer än vad du tror att du är. Det finns så mycket godhet runtomkring oss. Det finns mer godhet inom dig än vad du trott det fanns. Har man insikt i psykologi så har man säkert hört talas om kris reaktions faserna. Chock fasen, reaktions fasen, bearbetnings fasen och nyorienterings fasen. Här tar vi olika lång tid på oss att ta oss igenom dessa. Jag tycker dom är ett bra verktyg att använda i samband med omvälvande skeenden.

Om jag får ge en guidning inför den närmsta framtiden så skulle den vara. Allt som visar mot nederlag och mörker, undvik dessa. Om du skulle göra en medmänsklig gärning för någon annan. Skulle du informera och trycka på hopplöshet och nederlag? Jag tror inte det. Jag tror du skulle stötta och uppmuntra att gå vidare. Allt som trycker på domedagar och triggar rädslor är inte här för att hjälpa utan för att stjälpa. Välj människor och upplevelser som ger dig en positiv känsla. Ge samma sak vidare till någon annan. Att skrämma till underkastelse är ett så urgammalt trick, så vi borde faktiskt inte gå på det. Finn lösningar och sök inte motgångar

Jag tror en del av känslan att inte vara nog, obetydlig kommer ifrån saknaden av att vara till hjälp för någon annan. Vi behöver varandra. Inte alltid men när saker och ting raseras, då ska vi inte slåss mot varandra eller leta efter syndabockar. Då ska vi jobba ihop och först då kommer vi att upptäcka att allt vi skapat som ett måste och underlättande i våran vardag, är faktiskt tvärtom. Det är dessa ting/behov som är bromsklossarna och som hindrar våran egen utveckling, som låser oss och separerar oss.

Man har länge försökt ersätta oss människor med artificiell intelligens. Det finns dock inget intelligentare än organiska, levande väsen. Allt organiskt har ett kretslopp. Allt artificiellt har ett kretskort. Ett försök att imitera det organiska. En konstgjord intelligens kan inte hela sig själv utan måste bytas ut. En organisk intelligens kan det och kan den inte hela sig fullt ut så kan den kompensera för att fortsätta leva.

Det var mina tankar för idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: