Åsikter

Att ha en egen åsikt, om den är genomtänkt är bra tycker jag. Att bära andras argument bara därför att…..hmm inte så speciellt utvecklande. Hur många inser att om man följer allt slaviskt utan att tänka ” är detta sannolikt” , så förlorar man sig själv. Varför ens finnas till om till och med förmågan och möjligheten att tänka och känna själv inte existerar?

Titlar litar vi på. Så fort en människa har en utbildnings titel så är det den personen vi litar på. Vad är det som säger att bara för att du innehar en titel så har du erfarenhet inom ditt special område? Den personen kanske bara upprepar det någon annan sagt vara sanning. Hur utvecklande är det för oss som lyssnar? Sätt dig ned en stund och försök minnas en gång du hört en sakman/kvinna sagt ”så är det” och du har kännt, men nej det stämmer inte. Sen rättar du dig i ledet och efter ett tag, så har dennes ord blivit din sanning och du har glömt din ursprungs känsla i ämnet.

Det finns något som kallas gaslightning. Med det menas att man psykologiskt manipuleras av någon annan, så man börjar tvivla på sin egen sanning eller psykiska hälsa. Massmedia använder det dagligen. Många av våra ledare och myndigheter gör det likaså. Upprepar man en mening eller ett ord tillräckligt många gånger så tolkar din hjärna det som sanning. Det är så mode och trender kommer till liv.

Det gäller att vara riktigt uppmärksam och lita på sin intuition om man ska se igenom detta falskspel. Varför gör man så här då? Jag har inget bättre svar än maktmissbruk. Maktmissbruk kommer ur brist på kärlek och glädje. Maktmissbruk utövas för att förminska och förgöra. En lycklig och kärleksfull person skulle aldrig använda sig av en sådan metod. En sådan person vill bara dela sin lycka och kärlek med så många som möjligt. En kärleksfull personlighet känner inte avund och missnöje gentemot andra. Om så är fallet så är han/hon inte kärleksfull och lycklig.

Lycka är inte det samma som makt. Lycka behöver inte styra andra. Lycka vill bara vara lycka. När ni dömer en annan person så förminskar ni denne. Ni önskar inte lycka och kärlek till den personen. Ni vill förminska och straffa.

I bibeln finns en historia om hur Jesus säger till en grupp män, som ska stena en kvinna för att hon älskat utanför äktenskapet. Den som är fri ifrån synd kastar den första stenen. Nu är inte jag speciellt bibliskt lärd så jag kanske inte har detaljerna rätt men hans ord kan jag. Det är just det här som händer när vi blint följer andras åsikt. Vi agerar utan att tänka. Vi slåss för en sak vi inte ens innerst inne tror på. Religionen sa att kvinnan ska lyda under mannen. Äktenskap ska vara arangerade efter vinst och inte byggas på kärlek. Kärlek får bara finnas inom äktenskapet och så många människor följde blint efter dessa lagar.

Ja men det var ju länge sedan. Vi har kommit långt i våran utveckling sedan dess! Har vi!? Tänk efter riktigt noga nu! Se vad som håller på att hända i våran värld. Hur insatt är du i det du slåss för? Vilka fördömer du och varför? Kunskap är frihet, frihet ifrån gaslightning och maktmissbruk. Du behöver inte ha en titel för att ha en massa kunskap. Våga tycka och tro själv 💞

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: