Snart är det jul

Söndagmorgon och fjärde advent. Det är tyst och stilla i huset. Min kärlek och vilda hund, ligger båda och sover i stora sängen. Lugn pianojulmusik, tända ljus och en bröddeg på jäsning. Idag kommer min yngsta son hit för att fira jul och det fyller mitt hjärta med kärlek och värme. Önskar att jag kunde ha alla tre killarna här hos mig. Det var så länge sedan vi var alla tillsammans.

Igårkväll var månen magisk. Klar och mäktig mot en mörk himmel. Det har varit oroliga vindar nu i två dagar. Tänker att om några dagar är det midvintersolstånd och det ska bli spännande att se vilka energier det bär med sig . Om man ska tolka vädret nu så är det förändring  på gång, stor förändring.

Världen är helt galen just nu. Så mycket oro och frustration. Maktgalna ledare och faschismen infiltrerar överallt. Hur långt kan ondska gå? När ska vi människor vakna upp ur den kollektiva koman? Har så svårt att förstå hur något så tydligt kan vara så osynligt för så många! Hur kan vi vara så likgiltiga inför våra medmänniskor runt om i världen? Hur kan vi vara så ointresserade? Australien, nya zeeland, österike, tyskland, danmark och snart sverige. Det här kriget kommer vi inte kunna gömma oss bakom en falsk neutralitet som vi tidigare gjort.

Det enda dödliga virus som florerar just nu är ren och skär ondska. Dom attackerar främst våra barn och dom svagare i samhället. Dom skapar lagar om segregation och förbud. I en högtid som ska symbolisera värme, gemenskap och kärlek, lägger dom in förbud mot att träffas och umgås. Dom vänder oss emot varandra och vi agerar med ilska och våld, fast åt fel håll. Sanitetsanläggningar och ”säkerhetshus” byggs runtom i världen och även här i sverige, medans hälsoracism hetsas fram i sahällena. På så sätt kommer vi att gå med på att man frihetsberövar och stoppar vissa människor i förvar utan att blinka. Känns det igen? Har vi inte nyligen haft den upplevelsen för inte så länge sedan? Ca. 75 år sedan tror jag mig att det var.

Jag kommer ihåg när MRSA dök upp. Bakterier som muterat pga att vi varit alltför frikostiga med pennicillin. Mördarbakterien, sjukhussjukan . Vi började då att vara mer restrektiv med antibiotika. Idag har vi ett supervirus som muterar som bara den. Hur hanterar vi det? Jo, vi medicinerar ännu mer. Om den nu har muterat varför då fortsätta med samma medicinering som fick den att mutera?

Nog om det. Jag tror att kärlek och ljus kommer att vinna tillslut. Mitt hjärta känner starkt för alla dessa människor som behövde offra sina liv för att världen ska vakna upp. Ni är mina hjältar ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: