Du kör bilen

Idag är jag i Uppsala. Jag har varit tvungen att ta ett steg ur mitt privatliv och bara återorientera mig i mig själ(v) för mig själv. Livet har sitt sätt att ruska om oss för att vi ska stanna upp, reflektera över våra val och sen besluta om de behöver ändras eller fortsättas. Sitter på Ofvandahls konditori och lyssnar och känner. Mätt efter en fantastisk vegetarisk soppa och kaffe efter maten. Inga basala behov ifrån kroppen behöver tillfredställas och platsen är neutral. D.v.s inga minnen kopplade hit.

Har kommit fram till att vissa delar i livet kommer jag att fortsätta med. Känner mig lite rotlös då det som varit mitt hem, min miljö har förra vecka intagits av någon som inte vill mig väl och det har lämnat en tung energi efter sig. Man har tagit av det som är mitt och gjort det till sitt. Det har lett till att mitt hem inte känns som mitt hem längre. Personer kan komma och gå men deras energier blir kvar. Det är inget problem om energin är ren och välvillig men om den är egoistisk och okänslig blir den tung och jobbig att hantera.

Jag kommer att göra förändringar och rensa luften men kan inte förstå varför jag ska behöva göra det där jag var trygg. Där jag hade skapat med kärlek och tid. Vad får människor att okänslig om andra bara sprida ut sitt eget lidande hur dom vill, helt omedvetna och okänsliga för andra runtomkring? Ingen har rätt att kränka någon annans värld.

Många gamla sagor och sägner har så mycket symbolik i dem. Den saga jag skulle kunna relatera till är guldlock och dom tre björnarna. Jag tycker att det är lite spännande att dolda budskap ges ut utan att vi ser dem. Dom ges ut via filmer, böcker eller musik. Om vi hade varit lite mer uppmärksamma så skulle inget som sker göra oss förvånade. Vi har redan blivit upplysta om det i förväg.

Det är viktigt att kräva sitt eget utrymme. Det behöver inte vara stort men det behöver ha tydliga regler om vad som får komma in och vad som inte är tillåtet. Det absolut minsta utrymme du kan bestämma över är din egen kropp. Ingen och då menar jag INGEN har rätt att överträda den gränsen. Till kroppen hör även dina tankar. Ingen kan tvinga dig att tro på det du inte tror på, få dig att tänka dåliga tankar om dig själv eller förlöjliga dig. Så många försöker vara något dom inte är. Vi är fantastiska ljusvarelser med förmågor som vi skulle häpna över och som vi trodde bara fanns i fantasiens värld. Vi har valt våran kropp som fordon för vårat ljus och bara tänk vad våra kroppar är kapabla till att göra. Saker vi tar som självklara är högteknologiska fenomen baserat på olika energiformer och kemiska substanser.

Det är fantastiskt att leva. Att leva är ungerfär som vägarna i stora delar av Norge. Det svänger och är emellanåt mycket svåra att ta sig fram på. Ibland så smala att det är ett under att två bilar i möte tar sig förbi varandra utan att hamna utanför vägen. Du är föraren i din egen kropp. Ju mer du övar på att köra den på alla olika sorters vägar och underlag, desto skickligare blir du som förare. Desto mer kan du lita på att du klarar allt du möter på din väg. Se även till att tanka kroppen med rätt ”bensin” så att motorn inte skär sig och var klimatsmart. Där du befinner dig, det är ditt klimat. Allt kommer att bli bra om du vågar tro på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: