Eftertanke

En av mina äldsta vänner har alltid sagt till mig att hon terapibakar. När omvärlden blir för jobbig och påtryckande så bakar hon. Hon är en fantastisk bagerska och min mellan son frågar alltid efter hennes frallor.

Ett år har gått sen jag valde att flytta ifrån Stockholm upp till Östersund. Som alltid går mina beslut snabbt när det kommer till omvälvande och förändrande beslut. Jag behöver kasta mig ut för stupet och bara lita på att det går bra. Under en lång tid hade jag känt att Stockholm kvävde mig och jag hade väl insett att det var dags att flytta. 30 år har jag bott där och älskat den staden av hela mitt hjärta.

Östersund var väl inte ens med på kartan i mina planer. Har faktiskt aldrig varit där förr, bara i Åre och Duved på skidsemester. Jag ville bo nära havet eller en sjö. Älskar vatten och det har varit mitt själselement under min hela uppväxt. Det finns inget mer förlösande än när kroppen skär vatten ytan och vattnet omsluter hela din kropp när man dyker ner i det. Jag har haft många andliga/själsliga upplevelser i eller vid vatten. Mitt stjärntecken hör till vattenelementet.

Nu bor jag mitt i skogen, en bit utanför Östersund med dåliga kommunikationer och inget körkort. Jepp! Det har varit ett utmanade år med mycket sorg och smärta men även ett vändande och vridande av det som varit jag för att hitta ett nytt jag.

Jag är ett maskrosbarn, uppväxt i stadsmiljö. Visst har min mor tagit med mig ut i naturen och det fanns ett sommarställe vid havet men det var alltid under en känsla av tvång och straff. När jag levde med mina barns fader så hade vi en stuga på Åland dock så låg den i samband med hela hans familjs stugor, så varje semester var som att leva på deras villkor. Det var dom som bestämde och ordnade med olika fester och sammankomster.

Min nuvarande sambo och jag hittade ett hus med bra standard och mindre renoveringsbehov till ett mycket bra pris här i Östersund. På 2 månader hade jag sålt min lägenhet i Stockholm och köpt ett hus samt flyttat långt ut i skogen. Ja, köpt en hund också måste jag tillägga. Många gånger har jag suttit och tänkt, vad har jag gjort?! Jo, jag gjorde det samma som jag gjorde när jag var 18 år och flyttade 100 mil ifrån min familj för att slippa ur den dysfunktionella familjekonstellation jag levde i då.

Vad som har vuxit fram i mig nu är glädjen i att skapa. Allt ifrån styling till planering av trädgård och odling. Nu ska vi återkomma till bakningen. Jag har börjat terapi baka jag med. Inga maskiner utan bara med mina händer. Så som man gjorde förr. Jag älskar att laga mat och att återanvända gamla brädor, möbler och skapa något nytt. Har även börjat sticka med restgarner och virka, bara för att få se och känna hur mina händer formar något nytt ifrån något gammalt.

Efter att under en lång tid inte orkat eller velat ta tag i mina helande och hälsobringande intressen har jag även börjat återfå glädjen i att läsa och leta efter kunskap om helande igen. Jag är utbildad reikihealer, gått en kurs i andlig healing samt påbörjade min resa in i Ayurvedan för att så småningom lära mig marmamassage. Det har varit en sorg i mig att tappat intresset för det. Att jag bara upplevt att andra människor suger musten ur mig för att sen kränka mig för mitt sätt att se på livet. Det krävs ganska mycket självarbete för att kunna stå upp för sig själv när man blir förlöjligad. Speciellt inom mitt arbetet, inom vården. Där är det många snäva synsätt och väldigt få som vågar tänka utanför boxen.

Nu börjar min resa inom holistiskt helande. Örter, healing, hälsa, självuppvaknande tankesätt och åtgärder. Jag vet vad jag är och jag vet vad jag vill åstadkomma. Mina barn är stora och behöver mig inte längre på samma sätt och det känns tryggt för mig. Jag kommer att dela med mig av det jag får till mig. Stå upp för min inre medicinska shamankvinna och erbjuda mina kunskaper för den som är intresserad och släppa taget på dom som inte vill följa med. Jag tänker inte slaviskt följa någon ideologi utan leva med och av naturens gåvor i samklang med dess rytm.

Det är mitt egen ansvar. Vad är ditt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: