Ondska

Så här ser jag på ondska. Ondska är en energi som drivs av hat och förakt. Hat och förakt i sin tur kommer av rädsla. En hund är aldrig ond men den kommer att attackera dig om den är rädd. Nu är det en skillnad mellan djur och människor och det är hur vi använder våra hjärnor. Ett djur går mer på överlevnads instinkt ( styrs av reptilhjärnan, som vi kallar det) medans en människa manipulerar och skapar intriger. Dock så manipulerar eller förgör vi p.g.a att vi upplever att våra liv är hotade. Inte många kan dock se den kopplingen. Det är inte naturligt att vilja någon annan illa, eller att såra någon annan.

Ondska när sig på svagheter. D.v.s för att ondska ska kunna existera så behöver den samla energi ifrån, här människor, som är lätt manipulerade och svaga i sitt eget jag. Den behöver även ett offer. Ondska kan inte överleva av sig själv.

Om vi nu utgår ifrån att ondska bara är en energi. Kan man säga att vi alla kan hamna i dess grepp när vi inte har kraft nog att stå emot. När har vi då inte kraft nog att stå emot? Jo, när våran rätt att existera som en levande varelse, med känslor, kärlek,värme, gemenskap och sammanhang är hotat. Man behöver bara ta ett steg ut ifrån vardagen för att se att hela våran värld styrs av ondska. Med det menar jag inte att alla är onda utan att ondskan är en stark drivkraft och som gärna hittar sig poster inom styrande organ. Hur kan det komma sig? Ja, alldeles för många är rädda och lättmanipulerade. Det räcker idag med att någon säger ”du kommer att dö” om du inte gör så här som jag säger och vi agerar i respons genom att aktivera våran reptilhjärna. Kejsaren utan kläder är en utmärkt saga som beskriver hur vi agerar när vi inte vågar gå efter våran egen sanning utan bara faller in i ledet.

Ondska i sig jobbar med att först lova trygghet och omtanke, för att sedan när vi tror att vi är där rycka undan mattan. Den rädsla, i form av energi som vi då blixtsnabbt utsöndrar ger ondskan näring och livs berättigande. Ondska vill känna makt. Om den inte känner makt blir den rädd att dess existens är i fara. Ondskan använder sig också av det som kan benämnas som löpare d.v.s människor som gör allt som sägs utan att ifrågasätta.

Man ska inte förväxla ondska med smärta. När du hamnar i ett tillstånd av existentiell smärta är det inte ovanligt att du gör saker du annars inte skulle ha gjort. Det här är dock också styrt av fight or flight, reptilhjärnan.

Ondskan hittar ofta förklädnaden av en god människa men inget görs utan att det finns en vinning för ondskan. Den värdefullaste vinsten är när den förgjort någon annan. När den har fått en annan person att totalt tappat all lust till motstånd. Då har den än en gång fått någon att göra precis som den vill och det får den att överleva.

Hur vet jag att jag har fallit offer för ondska? En sak kan vara att du börjar sluta tänka själv och börjar trycka ned andra människor. Du börjar förakta människor du aldrig har mött för att ”någon annan” har sagt att du ska göra det. Du kämpar för att göra ”det rätta” men det tar bara livslusten ur dig och du verkar aldrig komma fram till slutmålet men ändå fortsätter du kämpa. Det är viktigare att du förstår andra än att du förstår dig själv. Du får aldrig raka svar när du ifrågasätter något utan svaren varierar från gång till gång och du lämnas kvar i känslan av att du måste vara helt korkad. Ondska vill att du ska känna dig korkad. Ondskan tar heller inget egen ansvar. Den skyller allt på alla andra.

Nu har jag skrivit om ondska som en person och det bara för att tydliggöra hur en energi kan arbeta sig in i ditt liv utan att du märker det. Vi har alla drabbats av den mer eller mindre och vi har alla utfört dess önskemål, mer eller mindre.

Ondskan är motsatsen till villkorslöst. Om ondska är död så är villkorslöst liv. Den som säger att ditt liv är i fara, du kommer att dö, förlora, drabbas av något fruktansvärt, hamna utanför eller inte ha samma rättigheter som alla andra, jobbar med ondskan. Motsatsen är, ta reda på vad som händer, hör av dig om du behöver hjälp, du är aldrig ensam, JAG SER DIG.

Det finns mycket mer att skriva om det här ämnet men jag lämnar det för den här gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: