Det du önskar är redan här

Läs denna text några gånger och låt orden sjunka in i ditt medvetande!

Att leva det liv du verkligen önskar är möjligt. Tänk om vi alla förstod, att det enda som står emellan våra drömmar och det vi befinner oss i är oss själva. Våra egna begränsande tankar. Vi kan skapa våra liv, precis så som vi vill ha det. Vi kan leva lyckliga och friska om vi vill det. Vi behöver inte underkasta oss någon annans regler eller omdömanden.

Det vi inte kan är att önska åt någon annan. D.v.s, vi kan inte önska in någon annan i våra liv. Det vi kan önska och skapa är oss själva. Dom som kommer att gravitera in i din värld, är dom som har liknande önskningar och värderingar. Då kan man medskapa tillsammans.

Jag tror att ett stort motstånd vi stöter på är att vi inte riktigt vet vad vi vill, att vi inte vet hur vi vill känna oss. Det är i och för sig inte så konstigt, då vi aldrig blivit lärda att förvänta oss kärlek, lycka och framgång. Bara ordet framgång är förutbestämd av andra. Att vara framgångsrik är något man ska behöva kämpa för. Framgångsrika människor har mycket pengar, en roll (yrkesroll) som innebär att man styr över andra människors liv. Antingen som en influenser eller i en styrande position som t.ex. chef, politiker, läkare eller vapenbärare (polis- och militär yrken). Här har vi skrivna lagar om att dessa personer måste man underkasta sig. Om man inte gör det så straffas man på något sätt. Läkare? Ja, om du inte följer din läkares råd, så kommer du att bli sjukare.

När man börjar skapa sitt eget liv, behöver man först bli klar över hur man vill leva. Inte vilka prylar man vill äga. Dom sakerna brukar komma till dig när ditt liv börjat ändra form till så som du vill ha det. Lite som vid matlagning. För att kunna laga den maträtt du vill ha behöver du först veta vad du behöver för att nå målet. Eller om du vill måla en tavla. Då behöver du först skapa bilden i ditt huvud om hur den ska se ut för att senare välja ut vilka färger du behöver.

När du skapar din egen värld är det inte sakerna som gör det. Nä, du behöver börja med känslan. Hur känns det när allt du önskar finns på plats? Om du söker efter ett hus vid havet eller ett liv med mindre stress. Känn känslan du vet du skulle känna om det redan var där. Det samma gäller vid sjukdom. Hur känns det i din kropp när du är frisk? Vilken känsla vill du känna?

Jag tror att de flesta motgångar vi stöter på tar vi som någon form av straff, för att vi inte levt eller gjort som man ”ska” göra. När det kommer till hälsa, fysisk som psykisk, är de flesta läkar bedömanden baserade på tidigare upplevelser eller levnads sätt. Där kan jag hålla med om men jag har en stark tro till att allt kan spegelvändas. Man vänder om och börjar korrigera orsakerna steg efter steg. Tålamod, kärlek och ett klart och tydligt mål är det enda man behöver. Självklart så gäller, ju tidigare vi börjar desto lättare blir det. Ibland behöver vi hjälp av andra men vi behöver inte lämna över våra liv åt andra för att ”fixa” det. Andra kan inte fixa det åt oss bara vägleda eller stötta. Det samma gäller om du vill ändra riktning i arbetslivet, hur du bor, hur du lever, vem du väljer att vara i din närhet.

Åter igen, du kan inte välja åt andra. Om någon du har nära inte vill följa med på din resa, kan du inte önska det. Den önskan behöver komma ifrån dem själva.

Ju mer du manipulerar eller låter någon annan manipulera med ditt liv, ju längre från din egen sanning kommer du. Om någon annan tar sig rätten att ”ta över” och utger sig för att vara livsnödvändig för att du ska må bra/överleva. Då ska varningsklockorna ringa! Du har allt du behöver inom dig. Alla livserfarenheter har du skaffat dig för att kunna känna igen situationer och backa undan ifrån dem som du vet leder ut dig på vägar du inte ska gå på. Vägar som inte kommer att leda dig dit du vill vara.

Livsval och livsvägar. Ångra aldrig något du gjort. Har du skadat någon annan så är skadan redan skedd. Gör bara inte om det igen med någon annan. Att såra eller skada någom annan ger oerhörda sår i din egen själ. Du är tvungen att leva med det. Låt det bara inte bli en livssanning för dig. Då kommer du bara att göra det igen.

I det stora hela så är det kärlek som kommer att läka och möjliggöra allas liv att förändras. Blunda och känn. Hur känns kärlek i din kropp? Koppla inte känslan till något eller någon. Det är inte väsentligt. Du kommer så småningom att inse att känslan av kärlek är den samma, vare sig den är kommen ur en naturupplevelse, toner som slår an till din själs instrument, kärlek till dina barn, husdjur eller partner. Det är inte viktigt var ifrån den kommer. Det är känslan i sig som är din vägledare.

Nu tar jag ett skapar exempel. Du vill ha ett nytt boende. Vad är grundstommen i ditt nya boende? Är det lokalisation, lugn, någon att dela det med, omgivningen, vad det än är. Sitt nu med känslan att du redan har det. Hur känns det? Ganska skönt. Återkom till den känslan så ofta du kan. Efter ett tag kommer bilder att dyka upp inom dig. Bilder om hur du vill skapa ditt nya boende. Hur känns det? Låt inte bilderna vara det som skapar känslan. Känslan ska alltid komma först. Du vill ha en kärleksfull relation. Hur kommer känslan att vara när du är där. Inte tankarna, känsla i kroppen. Låter du tankarna styra lägger du ut regler som någon annan måste leva upp till. Inga regler bara känslan.

Saken är att när känslan börjar infinna sig börjar även drömmen dra sig mot dig för att senare bli din sanning, din verklighet. Var uppmärksam i situationer där känslan börja flöda. Dit ska du. Om du har en förutbestämd bild om hur det ska se ut, låter du din förprogrammerade hjärna begränsa dig. Din hjärna är programmerad att beskydda dig ifrån skada. Det betyder att om du hamnar i situationer som är främmande för din hjärna, så kommer den att ta det säkra före det osäkra och larma fara. Om du nu inte lever det liv du önskar att du gjorde bör du nog våga något annat än säkra kort. Säkra kort är det som fört dig dit du är idag. Om din hälsa inte blir bättre utan tvärtom, sämre. Mmm, då behöver du våga något annat.

Som bilden beskriver i början, om du vill förändra, så börja inifrån. Vi är energivarelser byggda på kemiska substanser. Förändring måste börja inifrån. Har du vridit ned den inre termostaten kommer du aldrig att uppleva värme. Värme är energi, kärlek är energi. Känslan av kärlek är den energiform som är starkast och vill du förändra ditt liv så förstärk känslan av kärlek. Inte uppfattningen av kärlek, utan känslan. När du gör det börjar saker att förändras. Saker som inte passar in i dina känslor kommer du att avlägsna dig ifrån. Sorgen sitter i din hjärna. Se inte på förändringar som förluster. Se det som vinster. Förändra inte de saker som väckte kärlek, förändra det som tog ifrån dig den känslan. Då kommer du inte att gå fel.

Hitta din dröm, känn hur den känns och böja leva som om den redan var här. Om du vill vara frisk, känn hur det känns att vara frisk. Håll inte fast i känslan om hur det är att vara sjuk. Det du känner, det skapar du. Ge inte upp utan fortsätt. Du har levt ett vanemönster så länge och är du inte lycklig där du befinner dig, välj en annan väg/känsla. Du är värd det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: