Gaslightning

En form av psykisk manipulation,där syftet är att få en person att ifrågasätta sig själv och sina egna sinnen .

För mig finns det två typer av gaslightning. Medveten eller omedveten. Medveten gaslightning utförs oftast av personer med diagnoser som sociopat, psykopat eller narcissister. Omedveten gaslightning utförs oftast av personer som inte klarar av att se sin egen delaktighet pga djupa själssår, som skapat hårda skyddsmurar av förnekelse runt dem. Dessa personer ser sig som offer och har en mycket låg självkänsla. Dom har en tendens att efterkonstruera smärtsamma situationer för att skydda sig själva. I deras ögon har dom gjort allt dom kan medans motpartern har betett sig hotfull eller manipulerande. I deras värld är det dom som lider mest.

Det är svårt att älska en person med denna typ av försvars mekanism. Det kommer inte att spela någon roll vad du gör eller säger. Allt kommer att vändas och förvrängas ändå. Det enda du kan göra är att fortsätta älska men ta ett steg ur relationen och fortsätta med ditt liv. Du vet att älska någon är inte fel men att stanna kvar i något som till slut kommer att förgöra er båda är inget alternativ. Förstå att den här människan har ett så stort och tungt självförakt och att den bara försöker att överleva. Att ta emot kärlek är för den här personen lika smärtsamt som om dom skulle förlora den.

Vi är inte här för att rädda varandra. Vi är här för att växelverka och växa. Vi är här för att ge och ta emot kärlek. Att leva är att uppleva.

Hem är kärlek. Kärlek utan restriktioner eller regler. Kärlek är inte smärtsamt. Kärlek bara är ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: