Ibland går allt så himla fort

När livet gör en liten tvärvändning och du inte motarbetar det, kan saker börja komma mycket snabbt. Inspiration, tankar och önskemål får förslag utifrån. Du kanske får en tanke om något du gärna skulle vilja göra eller uppleva och helt plötsligt dyker människor, mail eller andra yttre faktorer upp som pratar om möjligheter att manifestera det du önskar.

Det som ofta dyker upp i dig då är rädsla och tvivel på att just du skulle kunna leva så. Att inte våga hoppa och chansa för tänk om det inte går. Det är lika bra att jag stannar kvar där jag är.

Varför skulle det inte gå? Det har fungerat för andra, så varför inte för dig? Ibland när vi provar något nytt upptäcker vi att det var inte riktigt de vi hade tänkt oss. Det gav inte känslan du hade trott skulle komma. Det är då andra vinklingar dyker upp. Andra sätt men som liknar det du från början önskade skulle ske.

Många gånger när vi har en dröm, så är den baserad på någon vi ser upp till och då vill vi göra det som den personen gjorde. Men vi är inte dom. Är det känslan dom förmedlade eller är det själva uppgiften dom gjorde som vi önskar? Vad är våra önskningar? Om du inte är klar på hur du vill leva utan vag i dina önskningar kommer inget riktigt falla på plats.

Ofta upplever jag att många har inga klara önskemål. Om du säger, jag vill vara lycklig och frisk. Ja, vad är lycka för dig och vad är hälsa för dig? En del tycker lycka är saker och ställen, när lycka faktiskt är en känsla. Du kan inte tvinga fram en känsla genom saker eller att flacka runt till olika destinationer. Ta dom som reser mycket. Är lyckan framkallad av resan eller destinationerna dom kommer till? Om det skulle vara destinationen så borde man väl inte resa därifrån.

Jag är lycklig när jag har skapat mig ett hem som har min atmosfär. Atmosfären är min känsla inte sakerna jag fixar för hemmet. Därför längtar jag ofta hem när jag är borta. Mitt hem lever. Det är inget lyxboende men det har synkat med min energi. Jag har alltid dragits till omvårdnad och medicin. Nu när jag blivit äldre har dragningen till hälsa och omvårdnad ändrats till en mer holistisk syn än medicinsk. Den erfarenhet jag har med mig är jättenyttig för det jag vill arbeta med. Den ger mig ett större utrymme att välja då jag vet vad dom olika hälsovalen erbjuder. Så jag provar mig fram med olika metoder och försöker hitta en egen metod, där jag blanda lite av allt möjligt. På så sätt tror jag att jag ska kunna nå mer människor. När det beslutet togs började olika dörrar,möjligheter öppnas och jag blev rädd.

Varför skulle någon vilja lyssna på mig eller ha min hjälp, var rädslor som snurrade runt i mig. Det är en inre kamp mellan varför och varför inte. Så jag blev tvungen att utsätta mig själv (omedvetet) för situationer där jag var tvungen att finna mitt egenvärde. Förnekad och ratad blev tillslut det som i mig sa, nu får det vara nog. Nu bestämmer jag! Nu har jag en plan,jag har en inkomst som kommer att täcka utgifterna som kommer och nu tar jag ett steg i taget. Jag har ett mål.

Vad jag vill säga med det där är att våra rädslor är lite luriga. Dom är inte helt i klartext så det är ofta svårt att veta vad man behöver titta på hos sig själv. Allt vi möter och går igenom hör ihop. Det är som ett pussel där du behöver finna passformerna. I det jag själv upplevt har jag fått ett svar och det var att mitt egenvärde var så lågt att jag hela tiden satte mig i situationer som bekräftade min värdelöshet. Inte konstigt att jag inte vågat släppa taget och chansa. Jag har haft så många som bekräftat mig och trivts med att finnas i min närvaro. Dom har verkligen uppskattat den jag är och jag dem. Sen har det varit några få som velat plattat till mig, ignorera mig och tydligt påvisat att det är något fel på mig. Både verbalt och icke verbalt. Dessa människor har jag låtit få alldeles för stor plats och deras åsikter har fått alldeles för stor betydelse. Dom har fått mig att slåss för min rätt att existera. Det roliga är att ingen har rätt att ta ifrån dig rätten att existera om du inte tillåter dem. Så hur kunde jag tillåta dem? Jo, för min självrespekt och självkärlek var så låg att jag sög i mig varje ord och gärning och jag tog fram en personlighet jag inte tycker om.

Så nu ska jag bara gå dit flödet leder mig med mina önskningar som ledstjärna. Den som vill följa med, välkommen. Den som vill ha åsikter och förminska, dom får gå någon annanstans. Vad har vi för nytta av varandra. Om jag lockar fram din sämre sida då ska vi inte söka oss till varandra.

Så nu när jag tagit det beslutet börjar mycket runt mig falla på plats. Motgångar är inte så tunga och jag har helt plötsligt fått tid och energi att börja bygga på mina önskningar. Är det något som bjuder på hårt motstånd, så vänder jag och går därifrån för det är jag värd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: