Sex

Tänk vilken stor del detta ord har i våra liv. Det är ett laddat ord. Vad betyder det ordet för dig? Vilka känslor väcker det i dig när du uttalar detta ord högt för dig själv? Är det skam, skuld, äckel, rädsla, känslan av att inte räcka till, vara ”bra nog” eller känner du glädje, lust, frihet och längtan?

För mig är ordet sex en förkortning av sexuell energi, skapande energi. Tänk bara vilken skapelse ett liv är. Ett liv skapas genom att två personer har sexuellt umgänge med varandra. Jag har även hela mitt liv brottats emot dom negativa uttrycken jag skrev ovan. En ständig kamp att radera dessa känslor ur mitt sinne och finna tillfredsställelsen i upplevelsen. Vare sig det har varit med en annan person eller med mig själv. Ett sökande efter något jag visste saknades men inte hade redskapen att jobba med. Jag som många andra växte upp i ett hem där man inte pratade om sex. Det hade en äckelhets stämpel över sig. Min mor har även kallat mig hora i en av hennes aggressions utbrott mot mig och det lade sig djupt in i mitt medvetande.

Jag har använt sex som maktmedel och som flykt. Jag har under min tonårs period haft många tillfälliga relationer som bara baserats på sex utan känslor. En rädsla för att släppa någon in till mitt innersta, där jag i mitt sinne inte dög, var äcklig och…..en hora. Jag har spelat det sexuella spelet med män. Vetat hur jag ska väcka deras intresse och nyfikenhet av mig som kvinna och sedan föraktat dem för deras lättlurade sinnen. Avvisat dem. Jag har i relationer blivit avtänd över beteendet att så fort vi har lagt oss i sängen på kvällarna så ska det börja tafsas och knullas. Däremot har situationer där ”man inte ska ha” sex triggat mig till att vilja ha det där och då. Där risken funnits att bli påkommen, där har jag gått igång. En del har nappat på förslaget andra inte. Men det har varit sex utan känslor bara lust.

När mina söner växte upp hade jag ett mål och det var att det skulle vara högt till tak och att prata om sex skulle vara en naturlighet. Jag ville lära dem att inte skämmas över sig själv, att inga frågor var dumma och att sexindustrin samt gruppsnacket inte stämde överens med det som sex egentligen är. Jag kommer ihåg en gång när jag hittade några porrtidningar under madrassen i min äldsta sons rum. Då fick båda mina äldsta söner sätta sig på varsin sida om mig och så gick vi igenom alla tidningar sida efter sida. Kanske jag ibland var för på och rätt fram men jag var i alla fall besluten över att dom inte skulle vara rädda för sex och att det fanns inga dumma frågor. Jag ville att dom skulle veta hur porrindustrin förstörde och faktiskt utsatte både kvinnor och män för psykisk och fysisk skada. Sex har blivit något som dagligen trycks upp i våra ansikten och som genom alla råd om hur vi ska få multipla orgasmer samt vilka ställningar är dom rätta, bara skapar känslan av oduglighet hos oss. Det rent krasst tar bort själva känslan och ersätts av prestation.

Om vi nu går tillbaka till ordet sexuell energi, skapande energi. Smaka på ordet sexuell energi/livs energi. Har du någonsin upplevt ett intimt möte med en annan människa som efteråt fyller dig med så mycket glädje och tillfredsställelse att du känner dig som om inget i världen kan hindra dig ifrån någonting. Allt är möjligt. Du börjar se möjligheter och lusten för att leva bara växer i dig. Glädjen sköljer igenom kroppen och inget annat än nuet existerar just då. Då är du som närmast dig själv. Den du verkligen är och inte den du sagts vara. Du har upplevt ett möte med en person som tillåtit dig att vara den du är i en kärleksfull omfamning. Känslor eller energier av välbehag flödar runt i kroppen och du vill aldrig lämna den känslan utan bara vara kvar. Du blir inte trött och vill sova utan sinnet är klarvaket. Jag tror att detta är mer vanligt hos kvinnor än hos män. Män är upplärda att leverera och kvinnor att ta emot När mannen levererat och lämnat av är uppgiften utförd, prestationen avklarad och nu behöver jag vila. Kvinnan som är upplärd att ta emot ser det som en gåva och känner sig betydelsefull över att få ta emot gåvan av mannens prestation. Han har presterat bara för mig. Så hon ligger kvar vaken och känner in medans han somnar snabbt.

Nu raljerar jag lite men det finns en viss sanning i det jag skriver. Mannen ska ta första steget och vara den drivande. Vi kvinnor ska avgöra om han får eller inte. Nekar vi honom gör vi ned hans manlighet och tillåter vi fast vi inte har lust gör vi ned våran egen. Hur hamnade vi här. Hur kom orden som hora, lössläppt, frigid, hingst, häradsbeteckare eller playboy till? Har något av dessa ord något med upplevelse eller känslor att göra? Det samma gäller könssjukdomar. Varför är ett virus i underlivet skamligt när ett virus i luftvägarna är en förkylning? Kanske inte i dagens läge, då ett virus i luftvägarna förknippas med döden! Ni ser hur galet allt är.

Vi behöver hitta tillbaka till varandra. Det spelar ingen roll vilken sexuell läggning du har. Det har det aldrig gjort och det borde vi förstå i dagens läge. Det har att göra med hur vi kan hjälpa varandra att hitta tillbaka till lusten att leva och att skapa våra egna liv samt att skapa liv. Ingen är starkare ensam man är bara ensam. Ingen är ett objekt alla är människor. Det som skapas emellan två människor har ingen rätt att tränga sig på oanmäld. Tänk på det när du delar med dig till andra om detaljer av din partner. Har du frågat om lov? Vill ni båda dela med er av era erfarenheter för att hjälpa andra, gör det men det måste vara ett gemensamt beslut.

Sensualitet kommer ifrån ordet sense=känsla. Vad är en känsla? Något som upplevs i kroppen. Din hud består av miljoner olika känsel celler. Hur väl känner du din kropp? Utanför din fysiska kropp finns dina energifält. Man skulle kunna säga att dina energifält också består av miljoner olika känsel celler. När du attraheras av en person, vilka känsel celler aktiveras? Är det dom sensoriska eller är det dom färdig programmerade hjärncellerna. Om dom sensoriska cellerna reagerar, försöker hjärncellerna motarbeta dessa? Är du hjärnstyrd eller är du känslostyrd? Låter du andra bestämma vad du ska känna eller är du herre över ditt eget liv? I dag är det många som styr sina sexuella reaktioner eller beteenden utifrån dom färdig programmerade hjärncellerna eller ifrån sin omgivning. En färdigprogrammerad hjärncell regleras utifrån rädsla. Skam och skuld skapar rädsla. Skam och skuld har inte förmågan att glädjas åt en annan människas glädje. Tänk på det när du låter någon annan delta i valet av en partner. När du låter någon annan, vare sig det är en fysisk person eller en röst i ditt huvud diktera hur du ska vara och känna. Den sexuella skapande energin kan inte existera under regler. Den kvävs precis som elden kvävs av att bli instängd. Du släcker din egen eld om du stänger in den i ett regelverk. Din inre eld är din livs energi, den eld du är skapad ifrån. Kväver du den kväver du livet i sig. Kväver eller reglerar du den börjar sjukdomar dyka upp i din kropp. Både fysiska som psykiska sjukdomar.

Tänk dig känslan i din kropp när upphetsning börjar ta form. Det är som en våg av vällust som börjar i nedre delen av buken. Den pockar och driver på. Den vill växa och ta plats. Hur agerar du här? Skäms du eller bannar du dig själv för det du känner? Är du orolig för vad omgivningen eller objektet för dina känslor ska säga. Anser du dig inte ha rätt att känna dessa känslor? Vem bestämmer vad du har rätt att känna eller uppleva och varför? Vad händer i din kropp när du stänger ned dessa känslor? Ta sedan tid att minnas hur det känns i din kropp när du blivit sjuk eller när du kvävt en idé du brann för att utföra. Jag tror att du kommer att finna likheter där.

Vi behöver sluta kväva våra liv. Skam och skuld är en av de största livslögner vi lever under. Vi har fått våra kroppar för att känna. Istället bombarderas vi av läkemedel och substanser för att blockera känslor. Vi lär oss att det är fult att känna. Dom enda känslor som är accepterade av våra samhällen är skam och skuld. Ser ni hur galet det är? Sex med en annan människa ska vara det vackraste och mest upplyftande du kan uppleva. Sex beskrivs som ett tagande och givande och det är precis vad det är. Vi både ger och får.Att ha sex med en ny person är ofta lite taffligt och nervöst. Är det konstigt? Nä, det är just precis som det ska vara. Det är hur ni sedan bestämmer er för att eran gemensamma upplevelse, lära kännandet av varandra ska bli.

Sex kan hela sjukdom. Sjukdom är låg livsenergi i kroppen. Är du med någon som är medveten om energi utväxling kan ni hjälpa varandra. Går du in i sårlega som djuren gör går du in för att långsamt möta döden. Precis som djuren gör. Var bara medveten om att du kan inte suga ur all energi hos din partner. När din kropp visar sjukdom behöver du göra det största jobbet själv. Jag skulle vilja göra en studie över de människor som utvecklar svåra sjukdomar om hur deras relation till sex varit under deras liv. Jag tror att det finns ett samband där.

Om någon du älskar vänder dig ryggen, släpp taget. Om någon du älskar förråder dig och går bakom ryggen på dig, släpp taget. Inget har med dig att göra. Ni var antagligen inte på samma nivå, hade samma livsmål eller så var inte känslan sann ifrån början. Vi kan inte tvinga någon annan till något dom inte vill göra eller känna. Du kommer att ha en period där din livsenergi sjunker men du har förmågan att fylla på den igen. Kärlek tar aldrig slut den bara byter riktningar ibland. För att hitta tillbaka till din sexuella lust och energi efter ett smärtsamt uppbrott kan göras genom att börja skapa i andra delar av ditt liv. För den sexuella energin är den samma som skapar energin. Sakta men säkert kommer livsenergin att väckas igen och möjlighet att älska med den. Och när du tillåter dig att älska igen kommer lusten tillbaka. Ser ni sambandet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: