Att släppa taget och inse att man behöver inte slåss mer

Helt plötsligt kände jag att nu har jag slagits färdigt. Nu kämpar jag inte längre för andras rättigheter eller välmående. Nu lutar jag mig tillbaka och iaktar allt som sker.

Nu börjar jag leva min bästa verklighet. Ingemar Stenmark sa en gång till en journalist, ” int lönt att förklara för dem som int begrip” Vilken klok man!

Vem har rätt och vem har fel? Spelar det någon roll? Det enda som borde betyda något är att vi inte skadar eller sårar någon annan levande varelse och att vi inte låter någon göra det mot oss själva. Tror man på det som sägs utan att ifrågasätta eller låter man någon annan vara herre över din egen lycka, ja då är det den verklighet du får.

Låter du din hjärna styra istället för ditt hjärta. Då blir alla relationer fantasier och allt runt omkring dig en stor lögn. En hjärna är inte skapt att tänka själv. En hjärna är som en hårddisk som lagrar information och sorterar efter det minne den har att tillgå. En hjärna kan inte KÄNNA!

När slutar ett barn att tro att allt är möjligt och att jag är fantastisk? Jo, när deras hjärnor har börjat lagra alla begränsande kommandon som vi vuxna matar den med. Det är vi vuxna som lär dem att vara rädda och på sin vakt.

Jag är inte rädd längre. Inte för min egen del eller för någon annans. Jag har förstått att vad jag än försöker, av omtanke och kärlek, leverera kommer att missupfattas av dem som inte vill förstå. Dom som valt att leva i en verklighet där allt är ett hot och dom behöver hela tidn vara på sin vakt. Dom som inte kan tänka själv utan behöver någon annan att säga vad som är sant eller falskt.

Så med kärlek säger jag, Vi ses där allt är möjligt och där du inte behöver känna dig rädd. Där är du älskad för att du är just du.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: